Toerisme

Ruim meer dan de helft van alle Nederlanders die naar Frankrijk emigreren en daar een bedrijfje beginnen of overnemen, kiest voor een onderneming in de horeca of het toerisme. In bijna alle gevallen gaat dan om een kleinschalig bedrijfje: een bed & breakfast (chambres d’hôtes), een camping, een verhuurbedrijf voor één of meerdere vakantiehuizen, een hotel, een restaurant, een touroperator, een conciergerie of nog een andere soort van dienstverlening in deze sector.

Frankrijk is nog altijd toeristenland nummer één, maar het aantal beschikbare bedden groeit al vele jaren sneller dan het aantal toeristen. De kansen voor nieuwkomers op deze markt liggen dus vooral bij het overnemen van een bestaand bedrijf (en dan het aanbod, de marketing of de bedrijfsvoering verbeteren) of bij de opstart van een bedrijf dat op heel specifieke doelgroepen is gericht. Hoe specifieker de doelgroep, hoe groter de kans op succes!

We hebben veel ervaring met kleine toeristische bedrijven in Frankrijk en kunnen u helpen met een exploitatiebegroting, die antwoord geeft op de cruciale vraag: ‘Kunnen wij hiervan leven…?’