Over Ons

Ondernemen-Frankrijk is opgericht in 2004 door Marijke Spiekerman & Wim van Teeffelen: Wim met een achtergrond in internationaal zakendoen en het oprichten van  bedrijven, Marijke met een achtergrond als beëdigd vertaler en tolk Frans-Nederlands en ook ervaring in het internationale bedrijfsleven.

Ondernemen-Frankrijk is sindsdien erkend als specialist voor de ondersteuning van Nederlanders en Vlamingen met ondernemersplannen in Frankrijk en werkt sinds de opstart voornamelijk voor kleine bedrijven en particulieren. In september 2023 zijn Marijke en Wim een nieuwe weg ingeslagen en hebben Nicole Van Maastricht en Ronald Claes de rol overgenomen van consultants.

Nicole woont al dertig jaar in Noord-Frankrijk, is bedrijfsjuriste, en heeft een uitgebreide kennis en veel ervaring opgedaan bij meerdere Franse accountantskantoren. Daarnaast was ze ook docente en zelfstandig ondernemer. Ze is ook heel actief in het Frans-Nederlandse netwerk, zowel in Nederland als in Frankrijk.

Ronald is al 19 jaar Frankrijkadviseur, woont en werkt in Nederland, en heeft zich in de loop der jaren volledig gespecialiseerd in financieringen (voor Nederlandstalige kleine bedrijven en particulieren) ten behoeve van aankopen in Frankrijk. Via deze ervaring heeft hij ook een brede kennis opgedaan over alle niet-financiële aspecten bij de aan- en verkoop van vastgoed en het opstarten van een bedrijf in Frankrijk.

Naast advies en begeleiding bieden Nicole en Ronald ook hands-on uitvoering van administratieve procedures rond de oprichting en inschrijving van kleine bedrijven in Frankrijk, maar ook consulten, presentaties, workshops, cursussen en borrels. Dit alles om toekomstige kleine ondernemers in Frankrijk te ondersteunen.