La douce France

Fiscaal en juridisch advies voor ondernemers en particulieren in Frankrijk.
Expertise in bedrijfsactiviteiten, vastgoed en emigratie.

Nicole van Maastricht & Ronald Clae

Bienvenue en France

Bent u van plan om een eigen bedrijf te beginnen of een ander bedrijf over te nemen in Frankrijk, of overweegt u om er vastgoed te kopen, dan vindt u op deze website heel wat nuttige informatie.

In Frankrijk moet u eerst enkele belangrijke keuzes maken, vooraleer een bedrijf kan worden opgericht. Dat begint met de exacte omschrijving van de bedrijfsactiviteit. Die bepaalt immers de keuze van de instantie waarbij het bedrijf wordt ingeschreven. In Nederland is er één instantie, namelijk de Kamer van Koophandel. De exacte omschrijving van de bedrijfsactiviteit is ook belangrijk om te bepalen of er sprake is van een gereglementeerde activiteit. Veel bedrijfsactiviteiten kennen een gedetailleerd reglement waaraan moet zijn voldaan voordat het bedrijf kan worden opgericht. En daarna moet u nog de keuze maken voor de meest geschikte bedrijfsvorm. Op deze website helpen wij u stap-voor-stap door dit keuzeproces heen.

U vindt hier ook uitgebreide informatie over de regels in de bedrijfstakken waar de meeste Nederlanders en Vlamingen voor kiezen als ze gaan ondernemen in Frankrijk: toerisme, handel, ambachten(para)medische beroepen en persoonlijke en zakelijke dienstverlening. Kleine ondernemers zijn zeer welkom in Frankrijk. En wij kunnen u helpen om uw ondernemersplan te realiseren.

Op deze website leggen we u ook uit hoe het kopen (of verkopen) van een huis of de overname van een bedrijf in Frankrijk in zijn werk gaat. U vindt bovendien informatie over de huur en verhuur van Frans onroerend goed. Stap-voor-stap uitgelegd, in duidelijk Nederlands.

We hebben alle aspecten van het koop– en huur-proces zoveel mogelijk beschreven aan de hand van de belangrijkste onderwerpen waar u als mogelijk koper of huurder (of als verkoper of verhuurder) mee te maken krijgt. Kijk rustig rond op deze site en met de hier opgedane kennis kunt u al heel veel zelf, zeker als u behoorlijk Frans leest en spreekt.

De informatie op deze site is vrijblijvend. We zijn immers geen makelaar. Onze diensten en bijbehorende tarieven zijn eenduidig, helder en zonder verrassingen. Als u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het realiseren van uw eigen plannen, neem dan gerust contact met ons op. We zijn gespecialiseerd in ondernemen in Frankrijk en we kunnen alles met u in het Nederlands doornemen. U bent van harte welkom voor een gesprek per telefoon of video-gesprek. Ook over bijvoorbeeld de consequenties van de aankoop van een Frans huis voor uw Nederlandse belastingen of de aankoop van een Frans bedrijf door uw Nederlandse bedrijf.

Eerst eens kennismaken? Kom dan naar de Frankrijkborrel. Dit is een uitgelezen kans voor Nederlandstaligen om gelijkgestemden en deskundigen te ontmoeten. De borrels zijn toegankelijk voor iedereen met Frankrijkplannen, tegen € 27,50 p.p. Toegang en alle drankjes en hapjes zijn inclusief. De sfeer is heel informeel. U kan zich aanmelden via de rubriek Frankrijkborrel, waar u ook meer informatie terugvindt over de borrel.

Met vriendelijke groeten,

 

Nicole Van Maastricht en Ronald Claes