Bedrijfsfinanciering

Indien u een bedrijfspand of een combinatie van een woonwerkpand wil kopen en in Frankrijk wil gaan ondernemen, bent u aangewezen op één van de Franse commerciële banken. Een Nederlandse bank begint hier niet aan.

U moet dan uw financieringsaanvraag en een ondernemingsplan voorleggen (in het Frans en op zijn Frans: een prévisionnel). Een typisch Nederlands ondernemingsplan met veel tekst en weinig cijfers is zinloos – na vertaling in het Engels of zelfs in het Frans. Een Frans businessplan heeft veel cijfers en weinig tekst.

Een aanvraag van een buitenlandse ondernemer gaat gepaard met een verhoogd risico. Het kan gebeuren dat u zelf moet verschijnen voor kredietcommissie, aan wie u duidelijk moet maken dat u goed Frans spreekt, dat u ervaring heeft als ondernemer en dat de bank geen enkel risico loopt.

Indien u een bedrijfspand wil kopen terwijl u in Nederland blijft wonen en werken, kunt u best aankloppen bij uw eigen Nederlandse bank. Indien gewenst kunnen wij u over de financieringsmogelijkheden adviseren.