Persoonlijke en zakelijke dienstverlening

Net als in de meeste EU-landen, is ook in Frankrijk de persoonlijke en zakelijke dienstverlening de snelst groeiende markt. Het internet biedt steeds meer kansen voor gespecialiseerde zakelijke dienstverleners die vanuit hun Franse huis in feite de hele wereld kunnen bedienen.

Bedenk wel dat lang niet alle bedrijfsactiviteiten in persoonlijke of zakelijke dienstverlening zomaar aangeboden mogen worden. U dient eerst na te gaan of de dienst die u wil aanbieden gereglementeerd is of niet. Bovendien zijn er verschillende instanties waarbij u zich voor deze categorie bedrijfsactiviteiten kunt inschrijven. Het is dan ook van groot belang om exact te omschrijven om welke dienstverlening het gaat zodat u niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

Persoonlijke dienstverlening

Nadat persoonlijke dienstverlening 50 jaar lang werd afgebouwd, is die markt weer helemaal terug en snelgroeiend. Dit biedt volop kansen voor startende ondernemers in Frankrijk, bv. thuiszorg, hulp in huis, boodschappendienst, hulp bij het gebruik van internet, de kinderoppas, de kapper aan huis en de tuinman. In deze markt alleen al gaat er jaarlijks meer dan €20 miljard om in Frankrijk!

Zakelijke dienstverlening

Hoe gespecialiseerder de kennis, hoe gemakkelijker een zelfstandige deskundige zijn diensten kan aanbieden via het internet. Als dan ook zijn werk (advies, tekeningen, software, rapporten, beoordelingen, etc.) via het internet kan worden gepresenteerd aan de opdrachtgever, staat het de deskundige vrij zich waar dan ook te vestigen. Dit kan dus ook op het rustige en ruime Franse platteland in plaats van in het drukke, druilerige Nederland. Zolang er maar een goede internetverbinding is!