Opheffen of aanpassen van uw bedrijf

Het opheffen of aanpassen van de inschrijving van uw bedrijf vereist een aantal administratieve handelingen die in een gegeven volgorde moeten worden afgewikkeld. Natuurlijk kunt u dat zelf doen, maar desgewenst kunnen we deze procedures voor u uitvoeren. Reken op flinke administratieve hobbels. Het opheffen van een bedrijf in Frankrijk kost in de regel meer tijd dan het oprichten ervan.

 • Consult. U wil eens spreken over uw plannen om uw bedrijf in Frankrijk aan te passen of op te heffen en heeft behoefte aan structuur (vaak in de vorm van een stappenplan). We bieden dan een consult aan per telefoon of videocall tegen €155/uur excl. BTW.

   
 • Opheffen en uitschrijven van uw bestaande Franse bedrijf:

  - €495 excl. BTW voor een entreprise individuelle of micro-entreprise;

  - €1650 ex. BTW voor een SARL, EURL, EIRL, SCI, SAS of SASU.

  Andere bedrijfsvormen: tegen uurtarief.

   
 • Het aanpassen van de inschrijving van uw bestaande entreprise individuelle: €495 excl. BTW. Eventuele legeskosten zijn hierbij niet inbegrepen.

   
 • Een aanpassing van een bestaande EURL, SARL, SAS, SASU of SCI die niet leidt tot een aanpassing van de statuten (bij voorbeeld: verandering van directie of verandering of toevoeging van een handelsnaam): €495 excl. BTW. We rekenen €650 excl. BTW voor twee of meer van deze veranderingen. Eventuele leges- en publicatiekosten zijn hierbij niet inbegrepen.

   
 • Het aanpassen van de statuten van een bestaande EURL, SARL, SAS, SASU of SCI:  €650 excl. BTW voor een verandering van de bedrijfsactiviteiten, verandering van de naam of verhuizing van de zetel. We rekenen €950 excl. BTW voor twee of meer van deze aanpassingen of voor alle andere aanpassingen aan de statuten. Leges- en publicatiekosten zijn hierbij niet inbegrepen.

In alle overige gevallen geldt een uurtarief van €155 excl. BTW.