Emigratie-ondersteuning

Dit is wat we voor u kunnen doen als u zich bezint op emigratie naar Frankrijk of al aan de voorbereidingen daarvoor bent begonnen:

  • Emigratieconsult. U wil uw plannen bespreken en heeft behoefte aan structuur (vaak in de vorm van een stappenplan) over wat u allemaal moet regelen. We bieden dan een emigratieconsult aan op per telefoon of videocall tegen € 155/uur excl. BTW. Deze consulten behandelen louter de emigratie van Nederland naar Frankrijk. We hebben wel wat kennis over emigratie van België naar Frankrijk, maar die is niet volledig. Het Frankrijkdeel van de emigratie is voor Belgen en Nederlanders natuurlijk precies hetzelfde.
  • Onderzoeken-Frankrijk is een dienst waarbij we per telefoon of e-mail antwoord geven op een specifieke vraag, waarvan het antwoord niet via het internet te vinden is. Vast tarief: € 295 excl. BTW.
  • Exploitatiebegroting. Dit door ons met uw gegevens en met statistieken gevuld model geeft antwoord op de vraag: ‘Kan ik hier van leven?’ en is bedoeld voor emigranten die een klein toeristisch bedrijf in Frankrijk willen starten of overnemen: camping, chambres d’hôtes, verhuur van gîtes, klein hotel, etc.. Onder ‘klein’ moet dan verstaan worden: een bedrijf met minder dan €240.000 aan omzet per jaar en met minder dan 5 personeelsleden. Kosten:  €495 excl. BTW, inclusief een set Excel-sheets waarmee u verder kunt werken.
  • Frankrijkborrels. Vier maal per jaar organiseren we een gezellige borrel op zondagmiddagen met een spreker, een hapje en een drankje. Kosten € 27,50 per persoon, incl. BTW, voor toegang en alle hapjes en drankjes.

In alle overige gevallen geldt een uurtarief van € 155 excl. BTW.