Bienvenue en France !

Bent u van plan om een eigen bedrijf te beginnen of over te nemen in Frankrijk? Zo moeilijk is dat niet, als u rekening houdt met enkele eigenaardigheden van de Franse regelgeving.

In Nederland kan snel en efficiënt een bedrijf worden opgericht. In Frankrijk gaat dat helaas met veel meer bureaucratie gepaard. In Nederland begint de oprichting van een bedrijf met een bezoek aan de Kamer van Koophandel, in Frankrijk is dat zo ongeveer de laatste stap. Een bedrijf oprichten in Frankrijk vereist planning en het goed onderbouwd maken van keuzes: zoals de exacte omschrijving van de bedrijfsactiviteit (vele bedrijfsactiviteiten kennen een gedetailleerd reglement waaraan moet zijn voldaan voordat het bedrijf kan worden opgericht); maar ook de keuze van de bedrijfsvorm (met daaraan gekoppeld de keuze van het belastingregime), de keuze van de juiste inschrijfinstantie, etc. Op deze website helpen wij u stap-voor-stap door dit keuze-proces heen.

Verder vindt u op deze website uitgebreide informatie over de regels in de bedrijfstakken waar de meeste Nederlanders en Vlamingen voor kiezen als ze gaan ondernemen in Frankrijk: toerisme, handel, ambachten(para)medische beroepen en persoonlijke en zakelijke dienstverlening.

Kleine ondernemers worden door de Franse overheid aan alle kanten geholpen. En wij kunnen u helpen. In hele korte tijd alles leren over toeristisch ondernemer zijn in Frankrijk? Schrijf dan in voor een van onze cursussen.

Marijke Spiekerman & Wim van Teeffelen

Reacties zijn gesloten.