Franse wijn/spijs proeverij

Voor bestaande klanten, die druk bezig zijn met de voorbereidingen van hun emigratie en de start van hun bedrijf in Frankrijk, hebben we iets bijzonders bedacht

Voor de Frankrijkborrel, die Ondernemen-Frankrijk vier keer per jaar organiseert,  melden zich ook bestaande klanten aan, soms om weer eens gezellig bij te praten, soms om een heel specifieke probleem (of gedetailleerde vraag) aan ons voor te leggen. Deze interacties gaan dus van de tijd af die wij kunnen besteden aan ‘nieuwelingen’. De gesprekken met bestaande klanten gaan vaak over zaken, waar nieuwelingen nog helemaal niet aan toe zijn. Het voordeel van enkele bestaande klanten bij de Frankrijkborrel is natuurlijk dat nieuwelingen ook met ‘ervaringsdeskundigen’ kunnen spreken: personen die al ervaring hebben met onze dienstverlening, maar vaak ook al met bijvoorbeeld Franse makelaars of andere instanties.

Gedurende het traject waarin we klanten begeleiden bij hun emigratie naar Frankrijk, leggen we vaak dezelfde zaken uit, steeds weer aan klanten individueel. Het zou zo efficiënt zijn om iets één keer uit te leggen aan een wat grotere groep Frankrijkgangers die min of meer in dezelfde fase van het emigratieproces zitten. Dus voor Nederlanders en Vlamingen, die druk bezig zijn met de voorbereidingen van hun emigratie en de start van hun bedrijf in Frankrijk, hebben we iets bijzonders bedacht. Leuk, lekker en informatief!

Marielle Damen, voormalig gastvrouw van het gerenommeerde restaurant Merwezicht in Gorinchem, dat helaas de coronacrisis niet heeft overleefd, biedt wijn/spijs proeverijen aan voor groepjes van 6-10 personen. Marielle is bereid gevonden om voor groepjes van onze klanten een wijn/spijs proeverij samen te stellen met een Franse insteek: dus Franse wijnen met bijbehorende Franse hapjes. De hapjes zijn geïnspireerd door Leo Kortland, de voormalige chef-kok van Merwezicht.  

We stellen ons een setting voor van 6-8 bestaande klanten (meestal dus 3-4 stellen, een enkele keer een of twee alleengangers). Tijdens een bijeenkomst van een middag kunnen we zaken waar de klanten tegenaan lopen nog eens uitleggen, deze klanten kunnen onderling ook kennis en ervaringen uitwisselen en dat alles in een wat luchtige, gezellige omgeving, steeds afgewisseld met een leuk verhaal over Franse wijn en spijs (en natuurlijk proeven). We zullen ervoor waken dat dit niet de sfeer krijgt van een cursus, maar meer de sfeer van een gezellig samenzijn met mensen met dezelfde interesses.

Op zondag 19 juni 2022 (van 14h00 tot 17h00) gaan we hiermee proefdraaien op een nog nader te bepalen locatie in Gorinchem en we bieden u deze middag aan voor een hele bijzondere prijs: € 45 per persoon, inclusief alle vragen die u nog heeft over het wonen en werken in Frankrijk en inclusief de proeverij van alle speciaal door Marielle geselecteerde Franse wijnen en de door Leo samengestelde Franse hapjes.

Mocht deze proef een succes worden, dan zullen we vanaf het najaar deze proeverij op regelmatige basis herhalen, en het is zelfs denkbaar om er een regionale proeverij van te maken: enkele wijnen uit een bepaalde Franse streek, met hapjes geïnspireerd op de traditionele gerechten uit die streek, voor Frankrijkgangers die allemaal die specifieke streek hebben gekozen.

Interesse? Laat het ons weten via info@ondernemen-frankrijk.nl