Onroerend goed kopen in Frankrijk

Dit is wat we voor u kunnen doen als u zich bezint op de aankoop van onroerend goed (woonhuis en/of bedrijfspand) in Frankrijk:

• Consult. U wilt eens spreken over uw plannen om in Frankrijk te gaan wonen of ondernemen en heeft behoefte aan structuur (vaak in de vorm van een stappenplan) over hoe het koopproces van onroerend goed in zijn werk gaat en met welke partijen u allemaal te maken krijgt. We bieden dan een consult aan op ons kantoor of per telefoon of Skype tegen € 155/uur ex BTW.

• Beoordeling van koopcontracten voor onroerend goed (compromis de vente of promesse de vente en/of acte authentique) of contracten voor overname (‘cession’) van een bestaand bedrijf: 0,1% van de overeengekomen koopprijs, inclusief meubels en makelaarscourtage exclusief notariskosten, met een minimum € 495 ex BTW. We lezen het contract en melden u per e-mail en in het Nederlands wat er ontbreekt (dat is namelijk vaak het grootste probleem), wat er naar onze mening niet goed is geregeld en waar u mogelijk risico loopt. Dat is inclusief tekst suggesties in het Frans voor aanpassingen in de tekst. In plaats van een bericht per mail over de gebreken, kunt u voor hetzelfde bedrag ook kiezen voor een bespreking van het gehele contract op ons kantoor, per telefoon of video-overleg. Met onze opmerkingen kunt u dan verder onderhandelen met de verkoper of de makelaar of direct communiceren met de notaris. We hanteren hetzelfde tarief als u als verkoper het koopcontract wilt laten beoordelen. We beoordelen uitsluitend contracten in het Frans.

•  Als u een woonhuis (eerste of tweede huis) en/of bedrijfspand en/of bedrijf gaat kopen en u beheerst het Frans niet voldoende dan bieden we de volledige begeleiding van het gehele aankoopproces van het onroerend goed of bedrijf of een combinatie van beiden. We adviseren u over alle aspecten van de aankoop en voeren, namens u, de communicatie met de makelaar, de verkoper, de notaris, de gemeente en alle andere instanties die bij de verkoop betrokken kunnen zijn. Uiteraard leggen we elke stap, elk document en elk contract in detail aan u uit. Voor deze begeleiding rekenen we 1,3% ex BTW van het overeengekomen aankoopbedrag (incl. makelaarskosten en roerende zaken, excl. notariskosten), met een minimum van €1850 ex BTW. We hanteren hetzelfde tarief als u als verkoper advies en begeleiding wenst bij verkoop van uw onroerend goed of bedrijf in Frankrijk. Let op: niet inbegrepen bij ons tarief is het vinden van een pand of het vinden van een koper. We zijn geen makelaar!

Zie verder onze andere website: Compromis de Vente.

In alle overige gevallen geldt een uurtarief van € 155 ex BTW.