Locatie

Welkom bij de Club des Entrepreneurs!

03102011003DSC00377DSC00381DSC00380

We geven onze cursussen en Frankrijkborrels in een historisch grachtenpand in het centrum van Delft aan het Oosteinde 171A (ligging en bereikbaarheid). Gelegen midden in de stad, rustig aan een gracht, met restaurants en terrassen letterlijk om de hoek.

Voor zover we hebben kunnen achterhalen is ons pand gebouwd in 1656 als fabriek van Delfts Blauw aan de rand van wat toen de middeleeuwse vestigingsstad Delft was (nog ruim binnen de muren), waarschijnlijk als aan- of uitbouw van een toen al bestaand pand wat nu bekend is als Oosteinde 173. Aan de grachtkant woonde de pottenbakker en in de loop van de tijd zijn achter het pand productie- en opslagplaatsen gebouwd van de Porceleyne Fles. In 1907 is de Porceleyne Fles vertrokken naar zijn huidige locatie, maar nog altijd treffen wij scherven aan als we in de tuin gaan spitten…

Na de oorlog zijn de fabriekshallen afgebroken of ze hebben een andere bestemming gekregen, maar het oorspronkelijke pand is behouden gebleven. Op de bovenste verdieping zijn nog altijd de droogzolders te vinden. Op de begane grond, nu de Club des Entrepreneurs, is gedurende tientallen jaren een antiekwinkel gevestigd geweest.

De Club des Entrepreneurs is ook te huur voor cursussen, workshops, vergaderingen of borrels. De huur bedraagt €100 per dagdeel (ochtend, middag of avond), consumpties extra.